Individuele sessies

In een individuele begeleidingssessie gaat uw kind actief met een pony aan de slag. We doen verschillende activiteiten met (en soms ook zonder) de pony's. Hierbij kunt u denken aan de pony borstelen, met de pony wandelen, een parcours lopen of de pony een oefening laten uitvoeren. Tijdens deze activiteiten zullen situaties ontstaan die vergelijkbaar zijn situaties uit het dagelijks leven van uw kind. De pony reageert hierbij op het gedrag van het kind, maar heeft geen oordeel over goed of fout. Dit creĆ«ert een situatie waarin uw kind kan leren en experimenteren met alternatief gedrag en alternatieve gedachten. 


De sessies bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, op zoek te gaan naar oplossingen, te experimenteren en te groeien. Hierbij worden ze geholpen door de aanwezigheid en de kracht van de paarden. 


Voor een coachsessie hoeft uw kind geen ervaring met paarden en pony's te hebben. Er wordt tijdens de sessie niet op de pony's gereden.

En het gezin?

Kinderen maken deel uit van een gezin en daarom vinden we de betrokkenheid van ouders erg belangrijk. Na een sessie wordt met ouders besproken wat we gedaan hebben en waar de ouders het kind thuis mee kunnen helpen of waarmee geoefend kan worden. 

Omdat er ook binnen het gezin problemen kunnen ontstaan, behoren ook ouder-kind of gezinsessies tot de mogelijkheid. 

Duo-sessies

Naast individuele sessies zijn ook sessies in duo's mogelijk. Bijvoorbeeld met een broer of zus of samen met een vriend(in) die tegen dezelfde moeilijkheden aanloopt. 

Informeer gerust naar de mogelijkheden!