Wie zijn wij?

Mijn naam is Suzanne Buit, geboren in 1987. Mijn liefde voor paarden begon al op jonge leeftijd en heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Als klein meisje begon ik met paardrijden op de manege. Met de jaren kwamen er verzorgpaarden en in 2011 kwam mijn grote droom uit. Mijn verzorgpony Shogun werd mijn eigen pony. 

Werken met kinderen heeft mij altijd getrokken en daarom koos ik voor een studie Orthopedagogiek aan de universiteit in Leiden. Na het afronden van mijn studie kreeg ik verschillende banen in de GGZ en de gehandicaptenzorg. Al die tijd bleef het echter kriebelen om mijn twee passies te kunnen combineren. Daarom besloot ik in 2016 mijn hart te volgen en ik begon met de opleiding tot Equine Assisted Coach (level 1 en 2) aan Educatief Centrum de Keulseweg. Eind 2016 startte ik met Praktijk Praeda (toen nog Praeda Coaching).

Ik woon samen met mijn man en onze katten Loúki en Èla. Behalve van de paarden hou ik ook van reizen en wandelen. Naast mijn werk als coach werk ik drie dagen als orthopedagoog in het voortgezet speciaal onderwijs.  

Het is mijn doel om met mijn praktijk een veilige plek te creëren waar kinderen zich kunnen openstellen, vertrouwen kunnen opbouwen en zo kunnen groeien en ontwikkelen. Hierbij maak ik gebruik van de bijzondere band tussen mens en paard die ik al bijna mijn hele leven zelf mag ervaren en mij in mijn leven veel gebracht heeft! 

Coachpony Joep is een Shetlandpony van vijf jaar oud. Het is een enorm lieve en enthousiaste pony die ontzettend van knuffelen houdt. Soms kan hij, als een echte Shetlander, wel lekker eigenwijs zijn. Dat maakt ook dat je veel van hem kunt leren!

De pony's lopen samen in een fijne kudde met nog drie andere pony's en een lieve ezel. 

Prinses is een Shetlandermerrie van twaalf jaar. Ze is erg lief, heel rustig en daarom een fijne coachpony voor kinderen die het nog wat spannend vinden. Prinses kijkt zelf ook graag eerst even de kat uit de boom. Tegelijkertijd weet ze ook heel goed wat ze wel en niet wil en dit zorgt voor mooie leermomenten. 

Een pony die er helaas niet meer is, maar die wel een speciaal plekje verdiend: Shogun. Hij was namelijk mijn inspiratie om te starten met Praeda Coaching. Het veilige en fijne gevoel dat hij mij gaf en alles wat hij mij leerde, wilde ik delen met anderen. Helaas moesten we in 2019 afscheid nemen. 

Registraties

Praktijk Praeda is aangesloten bij het KREACT (Kwaliteitsregister Equine Assisted Coach en Therapeut) en werkt volgens het beroepsprofiel en de ethische code van het KREACT (www.kreac.nl).  
 
Daarnaast is Praktijk Praeda aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten). CAT-therapeuten werken volgens de GAT-beroepscode. Praktijk Praeda valt onder het WKKGZ-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke WKKGZ geschilleninstantie. Kijkt u voor meer informatie op https://gatgeschillen.nl/ 


Verder ben ik als orthopedagoog geregistreerd bij de NVO (Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen). 

Ervaring en bijscholing

Sinds 2008 heb ik een ruime ervaring opgedaan als begeleider binnen de volwassen-GGZ, jeugd-GGZ en gehandicaptenzorg (crisisopvang voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en verschillende woongroepen voor zowel volwassenen als kinderen). 
Daarna ben ik als orthopedagoog werkzaam geweest binnen de jeugd-GGZ, een wijkteam en werk ik sinds 2018 als orthopedagoog in het Speciaal Onderwijs (Cluster 3 SO/VSO en Cluster 4 VSO). 

Ik vind het belangrijk om mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak te blijven ontwikkelen en volg daarom regelmatig bijscholingen. 
De afgelopen jaren heb ik bijscholing gevolgd o.a. gericht op trauma, emotieregulatie, cognitieve gedragstherapie, ACT, Anders Leren Met Paarden en ademwerk. 

Ook volg ik als Equine Asissted Coach en als orthopedagoog iedere zes/acht weken intervisie.